Pic 1

 

Typisch Zweedse huisjes

 • - Waarom werken met hout?
 • - Welk hout wordt er gebruikt?
 • - Welk profiel wordt er gebruikt?
 • - Houtbehandeling
 • - Hoe wordt het huis geleverd?
 • - Opbouw
 • - Vergunning
 •  

  Waarom werken met Hout?

  Welk hout wordt er gebruikt?
  Er wordt gebruikt gemaakt van de noordelijke den, Pinus sylvestrus. Dit is dus grenenhout. Grenen heeft bijzonder duurzaam kernhout en is in meer of mindere mate roodachtig van kleur, mede afhankelijk van het groeigebied. De structuur van het hout en de mooie kwasten maken deze houtsoort bijzonder populair. Het kernhout van grenen is van nature zeer duurzaam. Het hout waar de Zweedse huizen van gemaakt zijn is FSC gekeurd. FSC (Forest Stewardship Councel) is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie die als doel heeft verantwoord bosbeheer. Haar leden zijn onder andere boseigenaren en Milieuorganisaties.

  Welk profiel wordt er gebruikt?
  De huizen kunnen geleverd worden met een wanddikte van 44- 70- of 92 mm voor de huizen van 24- tot 100 m2. De Anders kan ook geleverd worden met een wanddikte van 114 mm. Ook is het mogelijk om de verschillende types te krijgen met gelamineerd hout. Gelamineerde balken zijn gelijmde balken. Deze bestaan uit twee of meer houten delen die tegen elkaar worden gelijmd. Daardoor kan het hout minder werken en treedt er bijna geen scheurvorming op. Voor de kleinere huisjes van 10- tot 15 m2 wordt meestal 44 mm gebruikt. Eventueel kunt u de huizen ook isoleren. Vraag naar een offerte.

  Houtbehandeling:
  Het is belangrijk dat u het hout meteen goed behandeld. Er zijn meerdere goede verven maar de verven van Jotun zijn van een bijzonder hoge kwaliteit. U kunt kiezen uit oneindig veel verschillende kleuren. Zowel voor dekkende als transparante afwerking. De kwaliteit garandeert gering onderhoud. Jotun is als beste verf gekozen in de gezaghebbende Folksam-test. Folksam is een grote verzekeringsmaatschappij in Zweden, een land waar traditioneel veel in hout wordt gebouwd. Natuurlijk zijn er nog wel andere verven maar wij raden deze aan. Hier is de link naar de website: http://www.norwaycoatings.nl/

  Hoe wordt het huis geleverd?
  De huizen worden geleverd als bouwpakket. Er is een goede tekening aanwezig. De huizen kunt u, als u handig bent zelf opbouwen. De bezorging is inbegrepen in de prijs. Vraag een offerte op. De huisjes worden geleverd zonder dakbedekking. U kunt zelf kiezen wat u er op wilt hebben: asfalt, singels, dakpanplaat of dakpannen.

  Opbouw
  De grotere huizen kunnen door ons deskundig opgebouwd worden eventueel met het volgende pakket geleverd en gemonteerd:

  - Hardhouten fundering
  - Dakshingles met leislag en onderlaag en afwerking
  - Compleet pakket isolatie voor de vloer, wand en dak.
  - Compleet pakket elektra en c.a.i.
  - Complete keuken met toebehoren en afvoer
  - Gas, warm en koud water, wc./douche en afvoer, CV

  Natuurlijk is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen te kiezen voor de fundering en/of de opbouw. Vraag een offerte aan.

  Hebt u een vergunning nodig?
  Met ingang van 1 oktober 2010 krijgt Nederland nieuwe regels voor het aanvragen van bouwvergunningen. Op 1 oktober wordt namelijk de nieuwe wet WABO ingevoerd, en daarmee gaat het hele vergunningenstelsel op de kop. Zo vraagt u straks geen bouwvergunning meer aan als u gaat bouwen maar een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen. De technische regels waaraan een gebouw moet voldoen veranderen niet, wèl de procedures om een vergunning te krijgen. Na 30 september a.s. mag een gemeente in plaats van 12 weken nog maar 8 weken doen over het afgeven van een vergunning en verder worden de regels voor vergunningsvrij bouwen sterk veranderd. In veel gevallen is niet eens meer een vergunning nodig. Veel informatie kunt u vinden op http://www.bouwadviesnederland.nl/ Ook kunt u terecht op de site van de overheid. www.omgevingsloket.nl Voor een vergunning kunt u zich vervoegen bij uw gemeente waar u woont.

  Pic 1

  Anna

   

   

  Pic 2

  Sylvia

   

   

  Pic 3

  Estelle

   

   

  Pic 3

  Hannele Marie